-
نکاتی جالب در مورد حیوانات
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 15:32
نکاتی جالب در مورد حیوانات ازحیوانات چه می دانید؟ هر چه از استوا به سمت قطب پیش میرویم اندازه موجودات بزرگتر میشود مثل پنگوئن ها - روباه - وال. - گاو نر کور رنگ است و فقط نسبت به حرکات شنلی که گاو باز در مقابل چشمانش تکان میدهد به خشم میاید و دیگر فرقی نمیکند که شنل به چه رنگی باشد. - وزن کل موریانه های جهان ده برابر...
-
بیماریها ماهیان
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 15:29
بیماریهای ماهیان در سه گروه بیمارهای ویروسی ، بیماریهای باکتریال و بیماریهای قارچی تقسیم بندی میگردد بیماریهای ویروسی : 1) IPN :مهمترین منبع ویروسی IPN مایع تخمدان ماهی ماده آلوده و مدفوع یا ترشحات رودهای آن در هنگام بیماری است . این بیماری باعث اپیدمی وخیمی در بین بچه ماهیان میگردد . ماهیانی که از بیماری جان سالم...
-
انواع ماهی بر اساس دمای ترجیعی
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 15:25
انواع ماهی بر اساس دمای آب ماهیان پرورشی به دو دسته سردآبی و گرمآبی تقسیم میشوند. ماهیان گرمآبی : از ویژگی های بارز این دسته از ماهیان پذیرش شرایط گرماست. این گروه از ماهیان که به عنوان ماهیان چینی قلمداد می شوند در دمای 18 درجه به بالا خوب تغذیه ، رشد و تکثیرمیکنند.بهترین شرایط رشد آنها 28 ـ 25 درجه است در دمای...
-
قوانین شیلاتی
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 15:12
قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران ماده 1- منابع آبزی آبهای تحت حاکمیت و صلاحیت جمهوری اسلامی ایران ثروت ملی کشور بوده، حفظ وحراست آن از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران می باشد. مدیریت حفاظت و بهره برداری این منابع در جهت تامین منافع ملی کشور براساس این قانون و مقررات اجرایی آن اعمال می گردد....
-
تکثیر و پرورش ماهی....
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 15:08
تکثیر و پرورش ماهی در این نوشته شما با پرورش ماهی گرمابی و سردابی آشنا می شوید. شرایط محیطی مورد نیاز در پرورش ماهیان گرمابی : تمام فعالیتهای حیاتی ماهی از قبیل رشد،تغذیه و تولید مثل تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرند. علاوه بر آن عوامل محیطی در ایجاد و پیشرفت بیماریهای مختلف ماهی نقش دارد. 1. دمای آب : دمای آب در...
-
چرا پرورش سردآبی
یکشنبه 18 اسفندماه سال 1387 14:42
بسیاری از فارغ التحصیلان کشاورزی به خصوص رشته های مرتبط با شیلات ،علاقه وافری به احداث استخر پرورش ماهی به ویژه ماهیان سردابی دارند و معمولا برای اطلاع از چگونگی روال کار و ... با مشکل کمبود اطلاعات مواجه میشوند.در این پست سعی شده است با استفاده از تجربیات تولید کنندگان فعلی و تجربیات شخصی به مقداری از سوالات پاسخ...
-
اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 15:25
اهمیت مدیریت بهداشتی آبزیان ________________________________________ به باور آبزی پروران عرضه ماهیان پرورشی روز به روز با تقاضای بیشتر مصرف کنند گان مواجه شده است.این امر طبیعی به نظر می رسد که مردم ، تولیدات بهداشتی با کیفیت استاندارد را می پسندند.امروزه علاوه بر بیماریهای عفونی ، باقیمانده های سموم کشاورزی،داروهای...
-
زئولیت
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 15:07
ژئولیت و کاربرد آن در آبزی پروری با توجه به نیاز روزافزون جوامع بشری به محصولات پروتئینی با منشاء حیوانی و رشد تصاعدی جمعیت جهان که تقاضا برای این محصولات را افزایش داده است بالا بردن راندمان و بهره دهی واحدهای تولیدی مد نظر قرار گرفته است . برای دستیابی به حداکثر تولید در صنعت طیور و آبزیان و کاهش هزینه های نگهداری...
-
آرتیمیا در پرورش ماهی
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 15:05
ارزش غذایی آرتمیا در تکثیر و پرورش ماهی و میگو آرتمیا یکی از انواع مهم و نسبتاً گسترده سخت پوستان است که از آبهای لب شور تا آبهای شور که میزان املاح آنها ممکن است تا چند برابر آب دریا باشد زندگی میکند . اسم علمی این سخت پوست به زبان لاتین با توجه به شکل ظاهری آن آرتمیا ( به معنی گوشواره آبی ) می باشد . با گسترش صنعت...
-
تغذیه ماهیان آکواریومی
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 15:03
تغذیه ماهیان آکواریومی تغذیه ماهی های آکواریومی تغذیه ماهی های آکواریومی الف : چند نوع غذا باید به ماهی ها داده شود ؟ ب : روزی چند بار باید به ماهی ها غذا داد ؟ ج : در هر وعده باید چقدر غذا به ماهی ها داده شود ؟ د : آیا تغذیه ماهی ها در فصول مختلف فرق می کند ؟ ه : در صورت رفتن به مسافرت یا دور بودن از منزل برای تغذیه...
-
ماهیان تغییر ژنتیک یافته
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 14:59
ماهیان ترانس ژنیک اصلاح نژاد موجودات، تولید محصولی از موجود با دست بردن در ژن ها از نظر مطلوب کردن صفات بطور دلخواه می باشد و در واقع محور اصلی اصلاح نژاد، بهگزینی است. بسیاری از DNA های هورمون رشد و دیگر ژن های پستانداران، مرغ و خود ماهی بمنظور تسریع رشد به داخل تخم های ماهی منتقل می شوند. با وجود این،نتیجه این...
-
پرورش میگو
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 14:57
پرورش میگو گونههای میگوی آب شیرین جنس Macrobrachium در سراسر مناطق گرمسیری و نیم گرمسیری جهان پراکندهاند. این گونهها در اغلب آبهای شیرین داخلی شامل دریاچهها ، رودخانــهها، باتلاقها ، نهرهای آبیاری ، کانالها و استخرها یافت میشوند. اغلب گونهها در مراحل نخستین چرخه زندگیشان به آب لب شور نیاز دارند و بنا بر این در...
-
تغذیه ماهیان پرورشی
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 14:54
تغذیه ماهیان پرورشی تغذیه ماهیان پرورشی(گرمآبی) از آنجا که سهم عمده ای از هزینه های پرورش ماهی مربوط به تأمین غذاست لذا توجه به مسائل تغذیه ای از جمله نوع غذا ، مقدار غذا ، زمان غذادهی وهمچنین ارتباط تغذیه با سایر عوامل از جمله درجه حرارت آب واندازه ماهی بسیار مهم است.از آنجا که شرایط پرورش وعادات تغذیه ای ماهیان...
-
گیاهان آکواریومی
سهشنبه 13 اسفندماه سال 1387 14:48
گیاهان آکواریوم گیاهان آکواریوم نقش بسیار مهمی در ایجاد تعادل اکوسیستم آکواریوم بازی میکنند.گیاهان آکواریوم درست مثل درختان عمل میکنندومحیط آکواریوم رو زیباتر و سالم تر میکنند.دی اکسید کربن و گازهای زیان آور رو از آب میگیرندو اکسیژن پس میدهند.محلی برای مخفی شدن بعضی گونه های ماهی ایجاد میکنند و محرکی هستند برای تولید...
-
میگو ،عامل پیشگیری ازبیماریهای قلبی- عروقی و سرطان
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:51
میگو ،عامل پیشگیری ازبیماریهای قلبی- عروقی و سرطان مقدمه ماهی ومیگو گروهی ازموادغذایی هستندکه درسلامت انسان وپشگیری ازبیماریها تاثیر فراوان دارند این موادغذایی که دارای ارزش تغذیه ای بسیار می باشند چنانچه به مقدا رکافی یعنی 2 تا 3باردربرنامه غذایی هفتگی افرادگنجانده شوند درپیشگیری ازبیماریها وحتی کنترل وکمک به بهبود...
-
درمان بیماریهای شغلی با مصرف آبزیان
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:50
درمان بیماریهای شغلی با مصرف آبزیان مقدمه : در تمام مشاغل عوامل و فاکتورهای زیان آوری وجود دارند که می توانند افرادی را که به آن شغل اشتغال دارند دچار بیماری کنند. به این بیماریها ، بیماری ناشی از کار یا بیماری شغلی می گویند. فاکتورهای زیان آور در محیط کار افراد به پنج گروه تقسیم می شوند که عبارتند از : عوامل زیان آور...
-
اهمیت ماهی در تغذیه خانواده
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:48
اهمیت ماهی در تغذیه خانواده برنج اغلب بیش از 60 درصد غذای روزانه بیشتر ساکنین قاره آسیا را تشکیل می دهد. برنج اغلب اوقات منبع اصلی انرژی ومواد مغذی جیره غذایی آنهاست. با این حال، فقط مقدار کمی از مواد مغذی ضروری نظیر ویتامینهای C,A، آهن،کلسیم، روی و ید در برنج یافت می شود. بنابراین، این مواد مغذی می بایست بوسیله دیگر...
-
آموزش تکثیر و پرورش
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:37
تکثیر و پرورش مولدین: جهت تکثیر موفقیت آمیز یا تکثیر مصنوعی ، تامین منبع مناسب و تعداد کافی مولدین به خصوص برای گونه های باارزش ضروری است . از نظر اقتصادی تخم های مورد نیاز برای تولید انبوه بچه ماهی مهم بوده و ممکن است از هر دو منبع مولدین وحشی و پرورشی تامین شود . معایب استفاده از منابع وحشی عبارتست از صید نامطمئن...
-
آموزش پرورش ماهی
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:35
آموزش پرورش ماهی رشد ماهیها : رشد ماهیان و عواملی که روند رشد تحت تأثیر آنهاست برای پرورش دهنده ماهی ، در درجه اول اهمیت قرار دارند ، زیرا حداکثر رشد ماهی در حداقل مدت زمان با حداقل مقدار غذا ، هدف اصلی اوست . ماهی جانوری خونسرد است و جهت حفظ درجه حرارت بدن خود ، مجبور به صرف انرژی نیست ، بدین لحاظ ، یک ماهی نسبت به...
-
روشهای تعیین سن ماهیان
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:34
روشهای تعیین سن ماهیان 1- فلس تکنیک های جمع آوری ، تمیز کردن، آماده سازی فلس ها: از آنجایی که فلسها نسبت به ساختارهای سخت دیگر در بدن ماهیان کثیرالانتشارترند بیشتر از سایر قسمتهای بدن برای تعیین سن استفاده می شوند از طرف دیگر فلسها راحت تر جمع آوری و قرائت می شوند. معمولاً برای تهیه فلس جهت تعیین سن از فلسهای ناحیه...
-
پرورش ماهی مداربسته
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:32
شناسایی قسمتهای مختلف سیستم مداربسته در سالهای اخیر مصرف ماهی در اکثر کشورها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و تکثیر و پرورش ماهی به عنوان منبع پروتئینی سبب شده است که این کار بصورت یک تجارت مهم در کشورهای پیشرفته تبدیل شود. ماهی نسبت به عوامل محیط آبی که در آن زیست می کند نظیر PH ، O 2 ، NH 4 ، و دیگر عوامل...
-
پرورش ماهی با استفاده از منابع آب کشاورزی در روستاها
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:30
پرورش ماهی با استفاده از منابع آب کشاورزی در روستاها: سه شنبه 1386/03/29 ساعت 21:43 پرورش ماهی در کنار کار کشاورزی یکی از روشهای استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغالزایی و کمک به اقتصاد خانوار کشاورز موجب غنی سازی آب کشاورزی وافزایش محصولات زراعی وباغی خواهد شد. در آب با دمای 8 تا 18 درجه سانتیگراد میتوان ماهی...
-
طر توجیهی پرورش ماهی
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 19:12
طرح توجیهی پرورش ماهی قزل آلا شرکت دالین سبز فارس در کنار فعالیت های مشاوره ای و ارائه طرح های توجیهی در بخش های مختلفی مرتبط با کشاورزی ، دامداری و صنعتی اقدام به ارائه طرحی در زمینه پرورش ماهی قزل آلا نیز نموده است . با افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به غذا و مواد پروتئینی ، جایگاه تولید و پرورش ماهی در آبهای داخلی و...
-
کلیاتی در مورد پرورش ماهی
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 18:59
مقدمه رشد ماهیان و عواملی که روند رشد تحت تأثیر آنهاست برای پرورش دهنده ماهی ، در درجه اول اهمیت قرار دارند. زیرا حداکثر رشد ماهی در حداقل مدت زمان با حداقل مقدار غذا ، هدف اصلی اوست. ماهی جانوری خونسرد است و جهت حفظ درجه حرارت بدن خود ، مجبور به صرف انرژی نیست. بدین لحاظ ، یک ماهی نسبت به یک جانور خونگرم ، از لحاظ...
-
سوالات رایج در مورد پرورش ماهی
دوشنبه 5 اسفندماه سال 1387 18:51
چه مجوزهایی برای پرورش ماهی لازم است ؟ پاسخ : 1. موافقت اصولی : چنانچه امکانات معرفی شده از جانب متقاضی دارای ضوابط و شرایط پرورش ماهی باشد پس از تصویب کمیسیون صدور پروانه موافقت اصولی صادر میشود که رونوشت آن به ادارات محیط زیست ، امور آب و امور اراضی استان ارسال می شود. 2. پروانه تاسیس : چنانچه جواب تمام استعلامات...